Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 64 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη
Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες/μετανάστες στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε Διαβατά, Κω, Λέσβο, Σάμο και Χίο.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 64 άτομα -σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 31 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, χθες καταγράφηκαν 29.109 έναντι 29.045 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 31 δομών παραμένει στα 25.029 άτομα.
Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, και Διαβατών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .
Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 17.011 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 545 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.
Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα




