ΗΠΑ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Δόθηκε αμερικανική διαβεβαίωση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες θα επιτραπούν οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτών θυρών, ανέφερε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συμμαχία Κέι Μπέιλι Χάτσινσον.
Πρόσθεσε ότι θα στηριχτούν και οι επιδιώξεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας να ενταχθούν στη Συμμαχία.
Σύμφωνα με τη Χάτσινσον, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν τρόπους για την αποτροπή των κακόβουλων δραστηριοτήτων της Ρωσίας.
«Ο βασικός μας τομέας αποτροπής θα είναι η Ρωσία και οι κακόβουλες δραστηριότητές της, οι προσπάθειές της να διχάσει τα δημοκρατικά μας κράτη», είπε.
Επίσης τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θ’ ανακοινώσει στη Σύνοδο πρωτοβουλία για την ετοιμότητα των στρατευμάτων του.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα



