Το δικό τους μανιφέστο για το πώς μπορεί η Ελλάδα και υπό ποιες προϋποθέσεις να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τις ξένες άμεσες επενδύσεις παρουσίασαν υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου forum 2018 «InvestGR – Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα».

Πρόκειται για έναν «οδηγό» με έξι βασικές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τη λήψη μιας επενδυτικής απόφασης: δημόσιο και ρυθμιστικό πλαίσιο, φορολογία, Δικαιοσύνη, ανθρώπινο κεφάλαιο, καινοτομία και υποδομές. Στη διακήρυξη αυτή εντοπίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές σε καθεμία ενότητα και επισημαίνονται μία προς μία λύσεις που προτείνουν τα στελέχη τους.

Στόχος των ανώτερων στελεχών των πολυεθνικών στην Ελλάδα είναι να κατευθύνουν την πολιτεία να αναλάβει δράσεις και να λύσει προβλήματα, ώστε να βοηθήσει τα στελέχη των ξένων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να πείσουν τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών τους να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα στον χάρτη των πιθανών επενδυτικών τους επιλογών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ