Κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα μπίρας
Για μια ακόμη πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 150 ml κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος και αφήστε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο βιολογικό, κομμένο σε μερίδες
λίγο αλεύρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας, σε φέτες
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, με σιναπόσπορους
1 κουτάκι μπίρα, σε θ.δ.
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατο-πιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα με χονδρό πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για ακόμη 7-8 λεπτά.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα. Αλατο-πιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε την μπίρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Θεσσαλία: Μνήμες Daniel με χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καλύφθηκαν από νερό
- LIVE: ΑΕΚ – Ατρόμητος
- Βόρεια Μακεδονία: Επανεκλέχθηκε ο Μίτσκοσκι αρχηγός του VMRO – «Έχουμε ανοιχτό ζήτημα με τη Βουλγαρία», είπε
- Λούβρο: Από την «κλοπή του αιώνα» σε πλημμύρα – Ζημιές σε εκατοντάδες βιβλία στο Τμήμα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων
- Έφτασε στην Αστάνα ο Ολυμπιακός – Υπό το μηδέν η θερμοκρασία (vids)
- Ο μεγαλύτερος αγώνας του Ρόμπι Φάουλερ
