
Το σχέδιο της κυβέρνησης για 13η σύνταξη
Ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές
Αντίδοτο στις δραματικές περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019, αναζητά η κυβέρνηση από τη στιγμή που «κλείδωσε» ο επανυπολογισμός και οι δανειστές δεν κάνουν πίσω.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι νέες μειώσεις είναι σίγουρες για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό της καταβολής και φέτος της 13ης σύνταξης για τους περισσότερους συνταξιούχους, έτσι ώστε το συνολικό ετήσιο ποσό που θα χάσουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων να καλυφθεί από τη 13η σύνταξη.
«Πρόκειται για χρήματα που αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση» εξηγεί σε συνομιλητές του υπουργός, ο οποίος στην περίπτωση που επιβληθούν τελικά οι μειώσεις προκρίνει την επαναφορά της 13ης σύνταξης ως σημείο-κλειδί και συμβολική κίνηση.
Η 13η σύνταξη μαζί με τα άλλα μέτρα που θα περιλαμβάνει το καλάθι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα πείσει τους πολίτες ότι οι ημέρες θα καλυτερεύουν όσο το πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδίδει και η οικονομία ανεβάζει ρυθμούς.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμο να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη






