Φυλάκιση 18 μηνών για απλή κατασκοπεία σε δύο Τσέχους
Οι δύο Τσέχοι συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο
Ποινές φυλάκισης 18 μηνών για απλή κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, σε δυο Τσέχους, που τον Σεπτέμβριο του 2012 συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο.
Πρωτόδικα, το δικαστήριο τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα.
Τόσο πρωτόδικα όσο και στη σημερινή Εφετειακή διαδικασία οι Τσέχοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Δηλώνοντας ότι εργαζόταν ως προγραμματιστές στην εταιρεία Bohemia Interactive και με αυτή την ιδιότητα είχαν συμμετάσχει στη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης με επωνυμία «ARMA 3», που εκτυλίσσεται στη Λήμνο.
Στο νησί, όπως δήλωσαν απολογούμενοι, βρέθηκαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των δεδομένων του βραβευμένου παιχνιδιού που είχαν δημιουργήσει.
- OPLAN: Τα σημάδια της αρχικής φάση ενός μελλοντικού πολέμου – Το γερμανικό σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης
- Πολιτικός «πόλεμος» στη Γαλλία για τη Μπριζίτ Μπαρντό – Τι σημαίνει ο «εθνικός φόρος τιμής» που ζητάει η Δεξιά
- Κορόνα: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία ανακατασκευής»
- Ιράν όπως πλατεία Τιενανμέν: Ένας διαδηλωτής μόνος απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας στην Τεχεράνη
- Ερντογάν: «Παράνομη και απαράδεκτη» η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Από το countdown στο dancefloor: Πού χορεύουμε τις πρώτες ώρες του 2026 στην Αθήνα;



