Χωρίς Καμμένο, αλλά με Πολάκη πέταξε με το Σινούκ για Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει ο Βηματοδότης: «Στο Καστελλόριζο ο Πρωθυπουργός πήγε με Σινούκ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και δυο-τρεις υπουργούς (ανάμεσά τους και ο κ. Πολάκης). Τώρα αν αναρωτηθείτε τι δουλειά είχε ο κ. Πολάκης στα εγκαίνια δύο μονάδων αφαλάτωσης, δεν μπόρεσα να μάθω. Εντύπωση πάντως έκανε στο νησί η απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συνοδεία του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας μπήκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο, πήγε σε ακριτικό νησί, επισκέφθηκε ακριτικό φυλάκιο και το στρατόπεδο και όμως, ο κ. Καμμένος δεν ήταν μαζί του. Αντ’ αυτού ζήτησε να τον συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων που τις προάλλες ζήτησε από τα κανάλια να ρίξουν τους τόνους για τα ελληνοτουρκικά, την ώρα που υπουργός Αμυνας έκανε λόγο «για το 1821».
Ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος – οι πληροφορίες επιμένουν – ήταν εκείνος που δέχθηκε τον τούρκο πρώην πρεσβευτή στην Αθήνα ως απεσταλμένο της τουρκικής κυβέρνησης για το θέμα της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Τότε ο τούρκος πρώην πρεσβευτής δεν πήγε στον υπουργό Αμυνας, αλλά προτίμησε έναν επιχειρηματία και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο ναύαρχος ήταν αυτός που ενημέρωσε σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου.