Πουγκιά με προσούτο και αποξηραμένα σύκα
Τα ξηρά σύκα «Ταξιάρχης βορείου Ευβοίας» προέρχονται από τη σμυρναίικη ποικιλία, είναι γλυκά, λεπτόφλουδα, αρωματικά και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο στον ήλιο
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα)
100 ml γλυκό κρασί Σάμου
10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας»
2 κλωνάρια φασκόμηλο
10 κόκκους πιπεριού
10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τις φέτες του προσούτο και τοποθετούμε από 1 σύκο στο κέντρο καθεμιάς. Ενώνουμε τις άκρες της κάθε φέτας, δημιουργώντας ένα πουγκί, και τις συγκρατούμε με ένα μικρό σουβλάκι από μπαμπού. Απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε επάνω τα πουγκιά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου

