Πουγκιά με προσούτο και αποξηραμένα σύκα
Τα ξηρά σύκα «Ταξιάρχης Bορείου Ευβοίας» προέρχονται από τη σμυρναίικη ποικιλία
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα)
100 ml γλυκό κρασί Σάμου
10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας»
2 κλωνάρια φασκόμηλο
10 κόκκους πιπεριού
10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τις φέτες του προσούτο και τοποθετούμε από 1 σύκο στο κέντρο καθεμιάς. Ενώνουμε τις άκρες της κάθε φέτας, δημιουργώντας ένα πουγκί, και τις συγκρατούμε με ένα μικρό σουβλάκι από μπαμπού. Απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε επάνω τα πουγκιά και σερβίρουμε.
- Θέλει μέτρο: Πώς να αντιμετωπίσουμε τη δυσπεψία μέσα στις γιορτές;
- Ιβάνοβιτς: «Aπό τις καλύτερες ομάδες ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του παίζουν από μνήμης»
- Πλάνο τριών σημείων για επέκταση των συναλλαγών με IRIS
- Μόνος στο Σπίτι: Ρεκόρ για το επετειακό γιγαντιαίο σπίτι από τζίντζερμπρεντ των ΜακΆλιστερ
- Xmas movies: Γιατί οι ταινίες των γιορτών μας κάνουν χαρούμενους;
- Η Βενεζουέλα προετοιμάζεται για αμερικανική εισβολή εδώ και… 20 χρόνια

