Έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας για την ποινή του υποβιβασμού
Την Τετάρτη του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού ώστε να μπορέσει να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Αυτή την φορά όλα δείχνουν πως θα περάσουν οι αλλαγές στις ποινές
Νέα συνεδρίαση με θέμα τις ποινές για μη αδειοδότηση των ΠΑΕ θα πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, την Τετάρτη 11/4 (14:00). Πρόκειται ουσιαστικά για τη νέα προσπάθεια που αναμενόταν πως θα γίνει στην επιχείρηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού που αδυνατεί να καλύψει τις προυποθέσεις για να πάρει αδειοδότηση.
Στο τραπέζι λοιπόν θα τεθούν εκ νέου οι αλλαγές στις ποινές που δεν θα πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται υποβιβασμός και, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά θα περάσουν.
Το σχετικό αίτημα είχε τεθεί στις 26 Μαρτίου και δεν είχε πάρει τις 12 απαιτούμενες ψήφους παρά μόνο εφτά, από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Λάρισα, Ατρόμητο, Λαμία, Πανιώνιο.
Κατά είχαν ψήφισαν οι: Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς. Ο Λεβαδειακός απείχε, παρών είχε ψηφίσει η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.
Στο γκρουπ των ομάδων που θέλουν αλλαγή στις ποινές προστέθηκαν δύο ΠΑΕ, η Κέρκυρα και ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα της Ριζούπολης είχε ψηφίσει «κατά» στις 26/3 και η νησιώτικη ΠΑΕ λευκό. Και οι δύο υπογράφουν μαζί με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Λαμία το αίτημα να συγκληθεί εκ νέου διοικητικό συμβούλιο.
Αντίθετα, απουσιάζει το όνομα του Ολυμπιακού, του Πανιώνιου και της Λάρισας. Με τους «ερυθρόλευκους», την ομάδα της Νέας Σμύρνης και τους «βυσσινί» το «ρεύμα» που υπάρχει έχει εννέα ομάδες, ενώ για να περάσει η αλλαγή στις ποινές θέλει τα 3/4 επί των ΠΑΕ που θα είναι παρούσες στο συμβούλιο. 12 στις 16 δηλαδή κ.ο.κ.
Το 10.gr είχε αναλύσει σε ποιες ομάδες στηρίζεται ο Παναθηναϊκός για να πετύχει την ανατροπή και, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά θα συγκεντρωθεί ο αριθμός που απαιτείται για να αλλάξουν οι ποινές και οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα, 11/4/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ σε ικανοποίηση του από 2/4/2018 εγγράφου αιτήματος των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος Αθηνών, Παναθηναϊκός και Λαμία και σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
Τροποποίηση της από 20/11/2015 εισήγησης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο., αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.
- The Wire: Πέθανε στα 71 του ο «διεφθαρμένος γερουσιαστής» Αϊζάια Γουίτλοκ ο νεότερος
- Νότιο Σουδάν: Πετρελαϊκό κοίτασμα-κλειδί επανεκκινεί τις δραστηριότητές του
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου