Τσιπούρες με ντοματίνια και βασιλικό
Το μπούκοβο φτιάχνεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και συνηθίζεται σε πιάτα της Μεσογείου
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
300 γρ. ντοματίνια, στα 4
2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ώσπου να μαλακώσουν.
Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε μια πιατέλα βγάζουμε τα ψάρια και μοιράζουμε από πάνω τα κρεμμύδια. Αφήνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τις τσιπούρες με τον βασιλικό. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπούκοβο και τη βράζουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι της. Περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε.
πηγή: Γευσιγνώστης
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις
