Αποξηραμένα λαχανικά για τα φαγητά
Τα αποξηραμένα λαχανικά μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση στην προετοιμασία ενός φαγητού.
Ιδιαίτερο μαγειρικό ενδιαφέρον έχουν τα αποξηραμένα λαχανικά που πωλούνται πλέον όλο και περισσότερο στο εμπόριο, κυρίως στα μπαχαράδικα του κέντρου της Αθήνας.
Εκεί μπορεί να βρει κανείς από κρεμμύδια και σκόρδα, μέχρι καρότα, πιπεριές, ντομάτες, σέλερυ και ένα σωρό άλλα λαχανικά και μυρωδικά, ακόμα και μείγματα (σε σκόνη και σε νιφάδες).
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως άρτυμα θέλετε να έχετε την μυρωδιά των λαχανικών αλλά όχι τον όγκο τους, όπως π.χ. μέσα σε μια ζύμη τάρτας ή ψωμιού, για να «μυρώσουμε» έναν ζωμό ή μια σούπα, για το νερό μιας μακαρονάδας.
Σας γλυτώνουν από το πλύσιμο και το καθάρισμα, δίνουν το άρωμα που θέλετε και μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας «αγαπημένα» μείγματα που θα αρτύσουν τις χορτόπιτές σας, τις σούπες και τους ζωμούς σας.
Ωστόσο, είναι δεδομένο πως τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν αντικαθιστούν τα φρέσκα λαχανικά και ότι το γευστικό αποτέλεσμα που δίνουν είναι διαφορετικό, καθώς η γεύση τους είναι «συμπυκνωμένη» και διαφορετική από τα φρέσκα.
- Premier League: Καθάρισε τη Σάντερλαντ και πλησίασε την κορυφή η Σίτι, νέα «γκέλα» για την Τσέλσι
- Ηράκλειο: Γεράκι εγκλωβίστηκε σε σούπερ μάρκετ – Κλήθηκε η Πυροσβεστική
- LIVE: Λιντς – Λίβερπουλ
- Σασουόλο – Φιορεντίνα 3-1: O… κατήφορος των «βιόλα» συνεχίζεται
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ελ Κααμπί είναι χαρούμενος εδώ, θέλει να βοηθάει την ομάδα»
- Δωρεάν εργαλεία AI σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων από την Google