Τι γυρεύει η Σαρλότ Ράμπλινγκ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης;
Η Σαρλότ Ράμπλινγκ ετοιμάζεται να «εγκατασταθεί» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κι ας μην έχει ανοίξει επισήμως τις πύλες του. Την πρώτη της «εμφάνιση» θα κάνει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 19.30, στις 29 Μαρτίου. Και προγραμματίζει να παραμείνει ως την 1η Ιουλίου!
Μαίρη Αδαμοπούλου
Η Σαρλότ Ράμπλινγκ ετοιμάζεται να «εγκατασταθεί» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κι ας μην έχει ανοίξει επισήμως τις πύλες του. Την πρώτη της «εμφάνιση» θα κάνει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 19.30, στις 29 Μαρτίου. Και προγραμματίζει να παραμείνει ως την 1η Ιουλίου!
Κι αυτό διότι είναι εκ των πρωταγωνιστών του «Εργαστηρίου Διλημμάτων», της βιντεοεγκατάστασης του Γιώργου Δρίβα, με την οποία η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στην 57η Μπιενάλε της Βενετίας υπό την επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη και με εθνικό επίτροπο το ΕΜΣΤ.
Ο υποβλητικός λαβύρινθος με τις «κρυμμένες» επιγραφές, τους ψιθύρους που συντροφεύουν τους επισκέπτες και τις οθόνες που ως μίτος οδηγούν τον θεατή σε μια διαδρομή γεμάτη δύσκολα διλήμματα, θα στηθεί στο ισόγειο του μουσείου, ώστε το ελληνικό κοινό να μπορέσει να γνωρίσει το έργο που συγκέντρωσε την προσοχή 450.000 και πλέον επισκεπτών στην πρόσφατη Μπιενάλε, αλλά και τα θετικά σχόλια του διεθνούς Τύπου.
Ένα επιστημονικό πείραμα βρίσκεται στο επίκεντρο της θεματικής του «Εργαστηρίου Διλημμάτων», το οποίο έχει αναφορές στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες»- το μοναδικό σωζόμενο μέρος της χαμένης τετραλογίας του Αισχύλου «Δαναΐδες» και το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο της ιστορίας που θέτει το ζήτημα της δίωξης μιας ομάδας ατόμων που αιτούνται άσυλο.
Η αγωνία, η απορία και η σύγχυση των ατόμων ή και των κοινωνικών ομάδων, τα οποία καλούνται να διαχειριστούν παρόμοιες καταστάσεις «ξαναζωντανεύουν» μέσα από ένα υποθετικά χαμένο ημιτελές ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστούν επίσης οι και ο Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Ρένα Κυπριώτη, Πάνης Καλοφωλιάς.
in.gr
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442