Μπορεί ένας αρχιτέκτονας να λύσει ένα αστυνομικό μυστήριο με μόνο «εργαλείο» την επιστήμη του και χωρίς τη βοήθεια ειδικών πρακτόρων και εξειδικευμένων εργαστηρίων; Μπορεί το σύννεφο σκόνης που σηκώνεται μετά τον βομβαρδισμό ενός κτιρίου να αποκαλύψει τα υλικά κατασκευής της οικοδομής που έχει καταστραφεί; Ερωτήσεις που μοιάζουν να παραπέμπουν σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Μόνο που οι απαντήσεις δίνονται με σαφήνεια από την Αρχιτεκτονική της Εγκληματολογίας.
Μπορεί ένας αρχιτέκτονας να λύσει ένα αστυνομικό μυστήριο με μόνο «εργαλείο» την επιστήμη του και χωρίς τη βοήθεια ειδικών πρακτόρων και εξειδικευμένων εργαστηρίων; Μπορεί το σύννεφο σκόνης που σηκώνεται μετά τον βομβαρδισμό ενός κτιρίου να αποκαλύψει τα υλικά κατασκευής της οικοδομής που έχει καταστραφεί;
Ερωτήσεις που μοιάζουν να παραπέμπουν σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Μόνο που οι απαντήσεις δίνονται με σαφήνεια από την Αρχιτεκτονική της Εγκληματολογίας: έναν οργανισμό που χρησιμοποιεί αρχιτεκτονικά τεκμήρια για να αποδείξει εγκλήματα πολέμου ή παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο οποίος θα παρουσιάσει τις πλέον πρόσφατες και ενδιαφέρουσες έρευνές του τις επόμενες ημέρες στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης του Λονδίνου.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας