ΙΣΑ: Απόσυρση του νομοσχεδίου για την διαρκή ιατρική εκπαίδευση
Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν του πορίσματος που συνέταξε σχετική επιτροπή.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν του πορίσματος που συνέταξε σχετική επιτροπή.
Ειδικότερα στο πόρισμα της Επιτροπής προτείνονται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:
– η απόσυρση του ανακοινωθέντος σχεδρίου με τον ισχυρισμό ότι δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά απεναντίας τα επιτείνει, καθώς το προτεινόμενο σύστημα εκπαίδευσης είναι συγκεντρωτικό.
«Οι επιστημονικές Εταιρείες περιορίζονται μόνον σε γνωμοδοτικό ρόλο. Όλες οι διοικητικές και οργανωτικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, παραμένουν στο Υπουργείο και το ΚΕΣΥ. Στις οκτώ σελίδες του νομοσχεδίου δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια αρμοδιότητα που εκχωρείται από το Υπουργείο στις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, γεγονός που δεν συμβάλλει στην προαγωγή της εκπαίδευσης», υπογραμμμίζεται στα συμπεράσματα του πορίσματος.
Επιπλέον η επιτροπή ζητά οι Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες να διατηρήσουν την πλήρη επιστημονική, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια τους, να έχουν αρμοδιότητα ως προς την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γιατρών-μελών τους, και να ανατεθεί σε αυτές ουσιαστικός και αποφασιστικός ρόλος στη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση.
Τέλος, προτείνεται η σύσταση «διεταιρικού οργάνου» από τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες Ειδικότητας, με σκοπό τη σύνταξη νέας πρότασης νόμου για τη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κοινές προτάσεις των Ιατρικών Εταιρειών Ειδικότητας.
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442