Ερντογάν: Καθήκον μας ο εμβολισμός του «Γαύδος»
«Κάναμε το καθήκον μας» λέει, προκαλώντας εκ νέου, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Ίμια.
«Κάναμε το καθήκον μας» λέει προκαλώντας εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Ίμια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.
«Όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Άγκυρα, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα» σε μια προσπάθειά του να πέσουν οι τόνοι και να υποβαθμίσει το επεισόδιο.
Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά και κάλεσε «να σταματήσουν οι αψιμαχίες τόσο στον αέρα όσο και στο νερό».

Νωρίτερα, ενώπιον στελεχών του κόμματός είχε στείλει προειδοποιήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία «να μην κάνουν το λάθος βήμα», διαμηνύοντας σε έντονο ύφος πως «για εμάς ό,τι είναι το Αφρίν είναι και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο».
«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με κρυφές φωτογραφήσεις σε απόμακρες βραχονησίδες με συμφωνίες που δεν ισχύουν και με αποστολή πλωτών γεωτρύπανων» απείλησε μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας, δε, ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή».
Κ.Χ.
in.gr
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442