Η Μονακό έδωσε 25 εκατ. ευρώ για 16χρονο επιθετικό
Το περασμένο καλοκαίρι έβαλε στο ταμείο της 190 εκατ. ευρώ από την
πώληση του Εμπαπέ. Η Μονακό, για την οποία και ο λόγος, είχε κι άλλα
έσοδα από πωλήσεις παικτών. Όχι στα επίπεδα που προαναφέραμε, αλλά δεν
τα λες και αμελητέα ποσά.
Το περασμένο καλοκαίρι έβαλε στο ταμείο της 190 εκατ. ευρώ από την πώληση του Εμπαπέ. Η Μονακό, για την οποία και ο λόγος, είχε κι άλλα έσοδα από πωλήσεις παικτών. Όχι στα επίπεδα που προαναφέραμε, αλλά δεν τα λες και αμελητέα ποσά.
Πριν από λίγες μέρες η ομάδα του πριγκιπάτου, συμφώνησε να δώσει τον Γκουίντο Καρίγιο στην Σαουθάμπτον. Η αγγλική ομάδα παρουσίασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 25 εκατ. ευρώ. Οι Μονεγάσκοι είπαν το ναι. Όταν λοιπόν μια ομάδα έχει εισπράξει περίπου 250 εκατ. ευρώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει τα εικοσιπέντε, για να εντάξει στο δυναμικό της έναν 16χρονο επιθετικό.
Η διοίκηση της Μονακό είχε τσεκάρει εδώ και καιρό τον νεαρό στράικερ της Τζένοα, Πιέτρο Πελέγκρι και τελικά η ομάδα του Πριγκιπάτου έκανε την κίνηση που έπεισε τους «ροσομπλού». Τα 25 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν οι Μονεγάσκοι αποδείχθηκαν αρκετά για να πάνε…περίπατο οι αντιστάσεις της Τζένοα.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μονακό είχε να αντιμετωπίσει και την Γιουβέντους στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πρωταθλήτρια Ιταλίας έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πελέγκρι. Η Μονακό όμως έδωσε στην Τζένοα τα 25 εκατ. ευρώ και η «βέκια σινιόρα» προτίμησε να μην συνεχίσει στον πλειστηριασμό για τον νεαρό στράικερ.
Ο Πελέγκρι μετακόμισε ήδη στο πριγκιπάτο και είναι σίγουρο πως η Μονακό βλέπει στον νεαρό Ιταλό, τον «νέο» Εμπαπέ. Το αν ο Πελέγκρι θα έχει την εξέλιξη που ευελπιστούν οι ιθύνοντες της Μονακό, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Ωστόσο είναι ενδεικτικό πως η Μονακό δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό, για να αποκτήσει τα δικαιώματα ενός 16χρονου.
Όσο για τον ίδιο τον παίκτη; Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πελέγκρι με τους Μονεγάσκους μάλλον δεν θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από ένα χρόνο. Ο νεαρός Ιταλός θα κερδίζει ένα εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, με την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να είναι πενταετούς διάρκειας.
Η Μονακό είναι πλέον σε άλλο επίπεδο και φροντίζει να το αποδεικνύει με τις συγκεκριμένες κινήσεις. Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα όσα προαναφέραμε για τα ποσά που έχει εισπράξει η Μονακό, από παραχωρήσεις παικτών, τους πέντε τελευταίους μήνες. Κι όταν μια ομάδα έχει έσοδα 250 εκατ. ευρώ, δεν σκέφτεται τα εικοσιπέντε. Τα δίνει και το ξεχνάει.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
«Βόμβα» στο Κύπελλο Αγγλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League, αποκλείστηκε στη φάση των «8» μετά την ήττα της με 2-1 στο «Σεντ Μέρις» από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται στην Championship!
Ο Άρης ξανά στη Novibet Volley League μετά τη σεζόν 2015-2016, μετά τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 2-3 σετ, αν και έχανε με με 2-0!
Η Δόξα Λευκάδας επικράτησε της Δάφνης με 65-54, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην στην Elite League και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδό της στη Stoiximan GBL.
Το NBA έχει βάλει ερευνητές για να διαλευκάνουν την υπόθεση. O Σαμς Σαράνια αποκαλύπτει τι ανέφεραν οι Μιλγουόκι Μπακς αλλά και την άποψη του Αντετοκούνμπο
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας