
CIES: 24ος ο Ατρόμητος σε αποτελεσματικότητα στη Ευρώπη
Μπορεί ο Ατρόμητος να γνώρισε την Κυριακή την ήττα (0-1) στο Περιστέρι από τον Παναιτωλικό, όμως είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τον Πλατανιά να είναι η πιο μη αποτελεσματική σε όλη την Γηραιά ήπειρο.
Μπορεί ο Ατρόμητος να γνώρισε την Κυριακή την ήττα (0-1) στο Περιστέρι από τον Παναιτωλικό, όμως είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τον Πλατανιά να είναι η πιο μη αποτελεσματική σε όλη την Γηραιά ήπειρο.
Αυτό αναφέρει η νέα μελέτη που παρουσιάζει στο 210ο τεύχος του το CIES, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, που με την βοήθεια της κορυφαίας στατιστικής εταιρείας ποδοσφαίρου Instat παρουσιάζει τις 50 πιο αποτελεσματικές και ισάριθμες χειρότερες ομάδες σε 35 Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πρόκειται για ανάλυση που περιλαμβάνει τα σουτ που έγιναν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, εντός εστίας και κατοχή μπάλας.
Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 24η θέση της σχετικής κατάταξης με τις πιο αποτελεσματικές ομάδες, παρουσιάζοντας συντελεστή +0,53, με την Βικτόρια Πλζεν να είναι η καλύτερη όλων με +1,28. Ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, πρώτη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην 6η θεση με +0,77. Ο Πλατανιάς που είναι στην κορυφή της λίστας με τις πιο αναποτελεσματικές ομάδες ποσοστό -0,97.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Γιοβάνοβιτς: «Μας χρειάζεται λίγη ακόμα δουλειά, ίδιο σύστημα και με την Ιταλία»
- ΕΕ: Η άδεια διαμονής σε μία χώρα δεν αποκλείει δικαίωμα παραμονής και σε άλλη
- Συναγερμός σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – Ταξιδιωτική οδηγία καλεί σε επαγρύπνηση
- Η Ολίβια Ροντρίγκο είναι εξοργισμένη με τον Λευκό Οίκο – «Αυτό που κάνουν είναι βάρβαρο»
- Ζωγράφου: Φωτιά στις παλιές φοιτητικές εστίες – Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Τι κρατάει η Εθνική από το φιλικό στην Στοκχόλμη




