Λιβύη: Η κυβέρνηση θα ερευνήσει τις περιπτώσεις δουλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη ανακοίνωσε την Κυριακή την έναρξη έρευνας για περιπτώσεις δουλείας κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα τις οποίες κατήγγειλε σε ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη ανακοίνωσε την Κυριακή την έναρξη έρευνας για περιπτώσεις δουλείας κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα τις οποίες κατήγγειλε σε ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο Άχμεντ Μέτιγκ εξέφρασε «τη δυσαρέσκειά του» σε ανακοίνωση μέσω Facebook μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ για την «επανεμφάνιση του δουλεμπορίου στα περίχωρα της Τρίπολης».
Ο Μέτιγκ «δήλωσε πως θα αναθέσει σε επιτροπή να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες του Τύπου προκειμένου οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.
Πρόσφατο ρεπορτάζ του CNN, που δείχνει μετανάστες να πωλούνται σε «δημοπρασίες» στη Λιβύη, και αναμεταδόθηκε ευρέως από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε σοκ και οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις στην Αφρική και στον ΟΗΕ.
Σε μια σκηνή ενός βίντεο που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο και είναι κακής ποιότητας, διακρίνονται δύο νεαροί άνδρες. Ακούγεται η φωνή του «δημοπράτη» να λέει: «Δύο δυνατά αγόρια για αγροτικές εργασίες… 400… 700». Η δημοσιογράφος του δικτύου εξήγησε ότι οι άνδρες πουλήθηκαν έναντι 1.200 δηναρίων Λιβύης (δηλαδή περίπου 400 δολάρια) ο καθένας.
Περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι καταγγέλλοντας την κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία.
Μετά την πτώση, το 2011, του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, οι διακινητές, εκμεταλλευόμενοι το κενό ασφαλείας και την πλήρη ατιμωρησία στη Λιβύη, δελεάζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιζητούν μια καλύτερη ζωή υποσχόμενοι να τους περάσουν στην Ιταλία που βρίσκεται 300 χλμ. από τις λιβυκές ακτές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σχεδόν 156.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου (έναντι σχεδόν 341.000 την ίδια περίοδο πέρυσι), από τους οποίους το 73% στην Ιταλία. Σχεδόν 3.000 έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας