
Φουσκώνει το «κίνημα» της κλοπής ρεύματος
Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκαν οι υποθέσεις ρευματοκλοπών που φτάνουν στα δικαστήρια χωρίς οι παραβάτες να έχουν πληρώσει τις οφειλές και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκαν οι υποθέσεις ρευματοκλοπών που φτάνουν στα δικαστήρια χωρίς οι παραβάτες να έχουν πληρώσει τις οφειλές και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ που αποκαλύπτει η «Ελευθερία του Τύπου» και αφορούν μόνο τις δικαστικές αίθουσες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου στην ακροαματική δικαστική διαδικασία έφτασαν 2.971 υποθέσεις, όταν το 2016 ήταν 1.410 και το 2015 μόλις 324.
Την ίδια στιγμή, ανοδικά κινούνται και οι εντοπισμένες από τον Διαχειριστή ρευματοκλοπές. Για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν μέχρι το καλοκαίρι, έχουν εντοπιστεί 5.000 υποθέσεις. Για όλο το 2016 ήταν 11.500 και για το 2015 είχαν ανέλθει κοντά στις 8.600.
Η αύξηση των παρεμβάσεων στα ρολόγια μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην οικονομική αδυναμία νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.
Η ΔΕΗ υπολογίζει το κόστος των ρευματοκλοπών σε 250.000.000 ευρώ ετησίως.
in.gr
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442