Η Πιλάρ Άμπελ δεν είναι κόρη του Νταλί, σύμφωνα με την εξέταση DNA
Η 62χρονη Ισπανίδα που ήθελε να αναγνωριστεί ως κόρη του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, δεν είναι απόγονός του, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα Νταλί, ενάμιση μήνα μετά την εκταφή της σορού του καλλιτέχνη.
Η 62χρονη Ισπανίδα που ήθελε να αναγνωριστεί ως κόρη του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, δεν είναι απόγονός του, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα Νταλί, ενάμιση μήνα μετά την εκταφή της σορού του καλλιτέχνη.
Η εκταφή πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού και να γίνουν εξετάσεις DNA.
Η εξέταση έδειξε ότι «η Πιλάρ Άμπελ δεν είναι κόρη του Νταλί (…) δεν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ τους» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Η Άμπελ, που εργάζεται ως χαρτορίχτρα στη Χιρόνα της Καταλονίας, προσπαθούσε επί χρόνια να αποδείξει ότι ο ζωγράφος ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Πρόσφατα, δικαστήριο της Μαδρίτης ενέκρινε το αίτημά της για εκταφή της σορού του.
Ο Νταλί πέθανε το 1989, χωρίς να αφήσει απογόνους και τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του έχει αναλάβει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup
- Πέθανε ο Φρανσίς Μαρμάντ – Η «πένα» που έκανε την τζαζ τρόπο ζωής
- Ιράν: Πέθανε ο Μπαχράμ Μπεϊζαΐ, από τους σημαντικότερους Ιρανούς σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς
- Μακρόν: Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι
- Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η «σκόνη» από τα διασπαστικά «μπλόκα του διαλόγου» πεισμώνει τους αγρότες




