Δεκατρείς τραυματίες σε έκρηξη σε εργοστάσιο της Schaeffler στη Βαυαρία
Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, σε μια έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής μηχανικών Schaeffler, γνωστοποίησε η γερμανική αστυνομία.
Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, σε μια έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής μηχανικών Schaeffler, γνωστοποίησε η γερμανική αστυνομία.
Μια έκρηξη σε μια εγκατάσταση καθαρισμού βιομηχανικών αλάτων στο εργοστάσιο της Schaeffler, στο Έλτμαν, στη Βαυαρία, αναφέρθηκε στην αστυνομία του κοντινού Σβάινφουρτ στις 10:15 (11:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Πάνω από 120 πυροσβέστες και αστυνομικοί, αλλά μια μεγάλη ομάδα ειδικών σε επιχειρήσεις διάσωσης, έσπευσε επί τόπου. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν μοιάζει να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους περίοικους, καθώς δεν εκλύθηκαν επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες.
Οι τέσσερις πιο σοβαρά τραυματισμένοι διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία, ενώ από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ζητήθηκε να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις τους. Στην πλειονότητά του, το προσωπικό έχει πλέον επιστρέψει στη δουλειά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η αστυνομία στο Σβάινφουρτ και οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.
Η Schaeffler, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, κατασκευάζει επίσης ανταλλακτικά για συστήματα μετάδοσης και μηχανές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες Volkswagen και Daimler.
Η Έλτμαν βρίσκεται στην Κάτω Φρανκονία, μια περιοχή της Βαυαρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442