Τζανακόπουλος: Γιατί η ΝΔ δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα;
«Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα, που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τετάρτη. Όπως είπε, η συμφωνία είναι το κλειδί για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγει η Ελλάδα στις αγορές τον Αύγουστο του 2018.
«Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι για ποιον λόγο η ΝΔ
δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα, που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό
άρθρο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την
Τετάρτη.
Όπως είπε, η συμφωνία είναι το κλειδί για να ολοκληρωθεί το
πρόγραμμα και να βγει η Ελλάδα στις αγορές τον Αύγουστο του 2018.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση.
Εξήγησε την αναγκαιότητα της συμφωνίας γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη.
Τόνισε ότι «η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αναχρηματοδοτούμε από μόνοι μας το χρέος».
Υπογράμμισε ότι αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους και πως όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του χρέους.
Επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πρόκειται για συμφωνία ισορροπημένη -καθώς υπάρχουν τα αντίμετρα- και αναγκαία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.
Εν όψει, δε, της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα, που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442