«Ζημιά» 8,6 εκάτ. ευρώ παρουσίασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός
Με σημαντική οικονομική ζημιά έκλεισε η σεζόν 2015-16 για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την ανακοίνωση του ισολογισμού του συλλόγου, αφού όπως προκύπτει από τα νούμερα, οι Πειραιώτες «μπήκαν μέσα» κατά 8,6 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρεται στην επίσημη δήλωση των οικονομικών στοιχείων των «ερυθρυλευκων» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Η «τρύπα» έχει να κάνει κατά βάση με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε «ηχηρές» πωλήσεις, όπως σε άλλες σεζόν (π.χ. την προηγούμενη χρονιά το έσοδα ήταν 30εκ. ευρώ, έναντι 14 τώρα). Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά έσοδα και από πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ υπήρξαν και μειώσει στις τιμές των μπλοκ διαρκείας.
Με σημαντική οικονομική ζημιά έκλεισε η σεζόν 2015-16 για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την ανακοίνωση του ισολογισμού του συλλόγου, αφού όπως προκύπτει από τα νούμερα, οι Πειραιώτες «μπήκαν μέσα» κατά 8,6 εκατ. ευρώ.
Αυτό αναφέρεται στην επίσημη δήλωση των οικονομικών στοιχείων των «ερυθρυλευκων» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Η «τρύπα» έχει να κάνει κατά βάση με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε «ηχηρές» πωλήσεις, όπως σε άλλες σεζόν (π.χ. την προηγούμενη χρονιά το έσοδα ήταν 30εκ. ευρώ, έναντι 14 τώρα).
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά έσοδα και από πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ υπήρξαν και μειώσει στις τιμές των μπλοκ διαρκείας.
Από έσοδα εισιτηρίων λοιπόν κατέληξαν 6,4 εκ. ευρώ (αντί 8εκ. ευρώ την προηγούμενη σεζόν) στα ταμεία.
Στο μάρκετινγκ, ωστόσο, υπήρξε αύξηση εσόδων από χορηγίες – διαφήμιση, σχεδόν κατά 2 εκάτ. ευρώ (12,7εκ ευρώ).
Έτσι, λοιπόν, τα συνολικά ετήσια έσοδα μειώθηκαν από 82 εκατ. σε 74,2 εκατ. ευρώ.
Και όλα αυτά σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός ήταν στους ομίλους του Champions League.
Πάντως, η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε θα αντιμετωπιστεί μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10 εκ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενισχύει την ακαδημία του ο Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον 17χρονο επιθετικό, Γκάμπριελ Κοντράσι
- «Τι συμβαίνει στο κεφάλι του Τραμπ;» – Η δύσκολη τέχνη της ερμηνείας των δηλώσεων ενός αλλοπρόσαλλου ηγέτη
- Eurostat: Μεγάλες ανισότητες στον κατώτατο μισθό των χωρών της ΕΕ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Ιράν: Δηλώνει έτοιμο για δίκαιες συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι όμως για τις αμυντικές του ικανότητες
- Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία: Πώς τα εργαλεία μεταγραφής απειλούν το απόρρητο και θεμελιώδη δικαιώματα
- Eurovision 2026: Ποια κληρονόμος του οίκου Swarovski θα παρουσιάσει τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού στη Βιέννη

