Τρένο προσέκρουσε σε σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ, νεκρή και δεκάδες τραυματίες
Επιβατηγό τρένο προσέκρουσε σε πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ μιλούν για τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή και 108 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Τμήμα του σταθμού έχει μετατραπεί σε σωρό από μέταλλο και τσιμέντο, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για συρμό που δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό.
Επιβατηγό τρένο προσέκρουσε σε πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ μιλούν για τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή και 108 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Τμήμα του σταθμού έχει μετατραπεί σε σωρό από μέταλλο και τσιμέντο, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για συρμό που δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό..
Όπως επιβεβαίωσε ο οικείος κυβερνήτης Κρις Κρίστι, έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής ένα άτομο και νοσηλεύονται 74 -από τους συνολικά 108 τραυματίες.
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ο οδηγός του συρμού, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Κρίστι, «βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και συνεργάζεται με την έρευνα» για τις συνθήκες του περιστατικού.
To περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα, απόγευμα ώρα Αθήνας). O σταθμός του Χόμποκεν βρίσκεται πάνω στον Χάντσον, ακριβώς απέναντι από το κάτω Μανχάταν.{{{ map }}}
Σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τοπικό ραδιόφωνο WFAN, o συρμός έσπασε τα προστατευτικά εμπόδια στις τροχίες και πέρασε στο χώρο που περίμεναν επιβάτες.
Μάρτυρες σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το τρένο δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό, λέγοντας πως «βασικά, ο σταθμός έγινε το φρένο».
Οι πρώτες αναφορές θέλουν αρκετούς επιβάτες να βρίσκονταν στα δύο πρώτα βαγόνια την στιγμή της πρόσκρουσης. Επιβάτες του δεύτερου βαγονιού, υποστηρίζουν, έσπασαν τις εξόδου κινδύνου για να βγουν.
«Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσι είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.
Ο αντίπαλός της, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε επίσης «όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα» και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442