Δεκάδες σύροι στρατιώτες νεκροί σε «αμερικανικούς βομβαρδισμούς»
Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή. Απειλείται η εύθραυστη εκεχειρία.
Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 30 – 35 νεκρούς, ενώ η Ρωσία για περισσότερους από 60.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή.
Δαμασκός και Ρωσία κατηγορούν για την επιδρομή τις δυνάμεις της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών πραγματοποίησαν σήμερα τέσσερις επιδρομές κατά των συριακών δυνάμεων που βρίσκονται περικυκλωμένες από το Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο Ντέιρ Αλ-Ζορ» σημειώνεται στο ρωσικό ανακοινωθέν.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για 62 νεκρούς και περισσότερες από 100 τραυματίες και σημείωσε ότι εάν τα πλήγματα αποτελούσαν στρατηγικό λάθος, τότε αποτελούν παράδειγμα της «ξεροκέφαλης άρνησης» της Ουάσινγκτον να συντονίσουν ΗΠΑ και Ρωσία τη στρατιωτική τους δράση στη Συρία.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η αεροπορική επιδρομή άνοιξε τον δρόμο στους τζιχαντιστές να καταλάβουν θέση στο Τζεμπέλ Θάρντα.
Οι βομβαρδισμοί θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία. Λίγο νωρίτερα, η Μόσχα είχε πει ότι η Ουάσινγκτον θα ήταν υπεύθυνη σε περίπτωση κατάρρευσης της εκεχειρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ίλιον: Διασώστης του ΕΚΑΒ πήγε σε κέντρο διασκέδασης για βοήθεια σε γυναίκα που λυποθύμισε και άρχισε να τραγουδά
- Νετανιάχου: Θέλει «εξάγωνο συμμαχιών» με Ινδία, Ελλάδα, Κύπρο, αραβικά και αφρικανικά κράτη
- Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας 91-74: Πήρε το Κύπελλο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Αρνήθηκαν την μετάθεση σε πατέρα παιδιού με βαρύ αυτισμό – Δουλεύει 507 χλμ. μακριά από το σπίτι του
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 22ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Το «αδιαχώρητο» στη Βαρβάκειο αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής
- ΑΕΚ – Λεβαδειακός 4-0: Άνετη νίκη για την Ένωση στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442