ΔΝΤ: Κλειστά κρατά τα χαρτιά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων
Απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων θεσμών-Ελλάδας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζ.Ράις. Το μόνο που είπε ήταν ότι η αποστολή του Ταμείου θα παραμείνει στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει τον τακτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του αρθρ.4. Ο Ράις παραδέχθηκε ότι τα εργασιακά θα είναι κεντρικό θέμα στη β' αξιολόγηση, αρνούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τη στάση που κρατά το ΔΝΤ.
Απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων θεσμών-Ελλάδας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
Το μόνο που είπε ήταν ότι η αποστολή του Ταμείου θα παραμείνει στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει τον τακτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του αρθρ.4. και δεν αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.
Ο Ράις παραδέχθηκε ότι τα εργασιακά θα είναι κεντρικό θέμα στη β’ αξιολόγηση, αρνούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου που κατηγόρησε το ΔΝΤ ως «ακραίο παίχτη» στο ζήτημα αυτό. Ερωτώμενος μάλιστα αν το ΔΝΤ σκοπεύει να είναι πιο ευέλικτο αυτή τη φορά για τα εργασιακά, ο κ. Ράις απάντησε ότι «το ΔΝΤ είναι πάντα ευέλικτο».
Ακόμη, ο Ράις ανέφερε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο τουρισμός σε Ελλάδα και Μεσόγειο μετρά το κόστος του πολέμου στο Ιράν – Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πορεία
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442