Η Δόξα Λευκάδας και με τη… βούλα της ΕΟΚ στην Α1 μπάσκετ
Η Δόξα Λευκάδας είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί τελικά στην Α1 μπάσκετ, όπως αποφάσισε η επιτροπή πρωταθλήματος. Εκτός «μεγάλης» κατηγορίας έμεινε το Ηράκλειο, που ήταν επίσης υποψήφιο για να γίνει η 14η ομάδα της Α1.
Η Δόξα Λευκάδας είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί τελικά στην Α1 μπάσκετ, όπως αποφάσισε η επιτροπή πρωταθλήματος. Εκτός «μεγάλης» κατηγορίας έμεινε το Ηράκλειο, που ήταν επίσης υποψήφιο για να γίνει η 14η ομάδα της Α1.
H Δόξα είχε τερματίσει ψηλότερα από όλες τις ομάδες, οι οποίες αγωνίστηκαν στην Α2 και διεκδίκησαν τη wild card. Μάλιστα τα Επτάνησα θα έχουν για πρώτη φορά εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.
Στην περμιέρα του πρωταθλήματος οι νησιώτες υποδέχονται τον ΠΑΟΚ. Ηράκλειο, Αρκαδικός, Πανιώνιος, Ηρακλής και Καβάλα, θα λάβουν μέρος στην Α2.
Πλέον δεν εκκρεμεί ούτε το τυπικό σκέλος, καθώς η ΕΟΚ επικύρωσε τη συμμετοχή της ομάδας μετά και την έγκριση από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.
Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ επικύρωσε την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ειδικής αδειοδότησης, η οποία με ψήφους 3-2 τάχθηκε υπέρ της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Α1 Ανδρών για την κάλυψη της κενής θέσης που είχε προκύψει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 4-0 στο 79′ με τέσσερα τα γκολ του Γιόβιτς (vids)
- Το νομικό στοίχημα πίσω από τους δασμούς Τραμπ
- Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος: Ο τιτάνιος Βασίλης Τσιτσάνης με δικά τους λόγια
- Γροιλανδία: «Οι ΗΠΑ συγκέντρωναν κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις» – Τι εξετάζει η ΕΕ
- Εκτροχιασμός τρένων στην Ισπανία – Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες
- Ο Αλ-Σάραα κατέλαβε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα των Κούρδων

