Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους κατά στόχων στο Χαλέπι
Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών τους.
Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών τους.
Τα σκάφη Zeleny Dol και Serpukhov του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «πραγματοποίησαν τρεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νόσρα» (σ.σ. έχει πλέον μετονομαστεί σε Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, αφού αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα) στη Συρία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Ένα κέντρο διοίκησης και μια βάση των τρομοκρατών στην Ντάρετ Εζάα (δυτικά του Χαλεπιού) καθώς και ένα εργαστήριο κατασκευής και μια σημαντική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή του Χαλεπιού καταστράφηκαν» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι πύραυλοι πέρασαν πάνω από μη κατοικημένες ζώνες «προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού».
Την Τρίτη, για πρώτη φορά από την εμπλοκή της στον πόλεμο της Συρίας, πέρσι τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία βομβάρδισε στόχους εντός του συριακού εδάφους χρησιμοποιώντας αεροσκάφη της που απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαμεντάν, στο βορειοδυτικό Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442