GP Oυγγαρίας 2016: Νίκη για L. Hamilton
Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE
Με την πέμπτη νίκη του στο ουγγρικό Grand Prix, ο L. Hamilton έπιασε κορυφή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, αφήνοντας πίσω του τον N. Rosberg. Στο βάθρο των νικητών και ο D. Ricciardo.
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}Συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που διαθέτει στην Oυγγαρία έδωσε ο L. Hamilton, κατακτώντας την πέμπτη νίκη της καριέρας του στο Hungaroring και πιάνοντας κορυφή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Ο Βρετανός εκκινούσε από τη δεύτερη θέση ωστόσο πολύ γρήγορα κατάφερε να αφήσει πίσω του τον ομόσταυλό του, N. Rosberg, ο οποίος έστω και προσωρινά βρέθηκε τρίτος.
Η συνέχεια του ουγγρικού Grand Prix δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο Mercedes παρουσίαζε αυξομειώσεις, με τον L. Hamilton παρόλα αυτά να ελέγχει τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Πίσω από τα ασημένια βέλη της Mercedes τον πρώτο λόγο είχε ο D. Ricciardo. Αν και ο Αυστραλός πιέστηκε από τον S. Vettel στους τελευταίους γύρους του αγώνα δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την τρίτη θέση και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
O S. Vettel και γενικότερα η Ferrari έμεινε για έναν ακόμα αγώνα μακριά από την κορυφή, βλέποντας τον K. Raikkonen να τερματίζει, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, πίσω από τον Μ. Verstappen.
Ο Φινλανδός έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες από τη μέτρια απόδοσή του στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές όπου σημείωσε την 13η επίδοση.
Την βαθμολογούμενη δεκάδα, μετά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το ξεκίνημα του αγώνα ο J. Button, συμπλήρωσαν οι Alonso, Sainz, Bottas και Hulkenberg.
Pos | Driver | Car | Gap |
1 | Lewis Hamilton | Mercedes | 1h40m30.115s |
2 | Nico Rosberg | Mercedes | 1.977s |
3 | Daniel Ricciardo | Red Bull/Renault | 27.539s |
4 | Sebastian Vettel | Ferrari | 28.213s |
5 | Max Verstappen | Red Bull/Renault | 48.659s |
6 | Kimi Raikkonen | Ferrari | 49.044s |
7 | Fernando Alonso | McLaren/Honda | 1 Lap |
8 | Carlos Sainz | Toro Rosso/Ferrari | 1 Lap |
9 | Valtteri Bottas | Williams/Mercedes | 1 Lap |
10 | Nico Hulkenberg | Force India/Mercedes | 1 Lap |
11 | Sergio Perez | Force India/Mercedes | 1 Lap |
12 | Jolyon Palmer | Renault | 1 Lap |
13 | Esteban Gutierrez | Haas/Ferrari | 1 Lap |
14 | Romain Grosjean | Haas/Ferrari | 1 Lap |
15 | Kevin Magnussen | Renault | 1 Lap |
16 | Daniil Kvyat | Toro Rosso/Ferrari | 1 Lap |
17 | Felipe Nasr | Sauber/Ferrari | 1 Lap |
18 | Felipe Massa | Williams/Mercedes | 2 Laps |
19 | Pascal Wehrlein | Manor/Mercedes | 2 Laps |
20 | Marcus Ericsson | Sauber/Ferrari | 2 Laps |
21 | Rio Haryanto | Manor/Mercedes | 2 Laps |
– | Jenson Button | McLaren/Honda | Retirement |
auto.in.gr
- Τα «διπλωματικά» Χριστούγεννα του Μητσοτάκη
- Οι κατηγορίες της FA στον Ρομέρο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Τότεναμ – Λίβερπουλ
- Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έντυσε τον Άγιο Βασίλη πράκτορα της ICE που κυνηγάει μετανάστες
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ο έντονος εκνευρισμός στην πίστα – Της πέταξαν λουλούδια με νερό
- Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό – Πώς λειτουργεί η μέθοδος Wangiri
- Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Λέων καταδικάζει τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442