Antivirus με τεχνητή νοημοσύνη για αυτοκίνητα λανσάρει η Symantec
Έως το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους 250 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα και αυτή η πρόβλεψη καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την προστασία τους από τις συνήθεις ασθένειες των υπολογιστικών συστημάτων με πρόσβαση σε δίκτυο. Βασισμένη στην πρόβλεψη της Gartner, η Symantec άρχισε να διαθέτει λογισμικό και μάλιστα τεχνητής νοημοσύνης, που θα αναλάβει να εξοικειώνεται με τη συμπεριφορά των συστημάτων του αυτοκινήτου και να αναφέρει ύποπτες συμπεριφορές.
Έως το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους 250 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα και αυτή η πρόβλεψη καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την προστασία τους από τις συνήθεις ασθένειες των υπολογιστικών συστημάτων με πρόσβαση σε δίκτυο.
Βασισμένη στην πρόβλεψη της Gartner, η Symantec άρχισε να διαθέτει λογισμικό και μάλιστα τεχνητής νοημοσύνης, που θα αναλάβει να εξοικειώνεται με τη συμπεριφορά των συστημάτων του αυτοκινήτου και να αναφέρει ύποπτες συμπεριφορές που, μπορεί, να υποδηλώνουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτό.
- Ξέρατε ότι… χάκερ κατόρθωσαν να ελέγξουν και να σταματήσουν από απόσταση 16 χλμ. ένα Jeep Cherokee;
- Ποια είναι τα πιο γνωστά περιστατικά χάκινγκ σε αυτοκίνητα και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούν οι οδηγοί
Συγκεκριμένα, η Symantec αναφέρεται στην Μηχανική Μάθηση, τις μεθόδους της οποίας αξιοποιεί στο Symantec Anomaly Detection for Automotive -το λογισμικό μαθαίνει ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά του οχήματος και όταν παρουσιαστεί ανωμαλία είναι σε θέση να την διακρίνει, να ιεραρχήσει την σημασία πολλαπλών τέτοιων συμβάντων, απουσία κανόνων και σαφώς καθορισμένων παραμέτρων, και να τα αναφέρει ταξινομημένα, προς περαιτέρω εξέταση.
Περισσότερες πληροφορίες για τις απειλές ασφάλειας που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα δημοσιεύονται στη διεύθυνση http://www.symantec.com/content/en/us/enterprise/other_resources/building-security-into-cars-iot_en-us.pdf
tech.in.gr
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442