Κουρουμπλής: Αναζητείται τρόπος χρηματοδότησης των Περιφερειών για τους πρόσφυγες
Η Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις Βρυξέλλες αναζητώντας τρόπο να διατίθενται κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού απευθείας σε Περιφέρειες και Δήμους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες. Στην Ειδομένη η Θεανώ Φωτίου.
Η Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις Βρυξέλλες αναζητώντας τρόπο να διατίθενται κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού απευθείας σε Περιφέρειες και Δήμους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες.
Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραΐσκο, ο οποίος ζήτησε την πλήρη κάλυψη των εξόδων από την πλευρά του υπουργείου. «Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς πληρώνει σε βάρος του δικού της προϋπολογισμού» είπε.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «όλες αυτές οι δαπάνες θα καλυφθούν», και ανέφερε ότι το πρώτο ποσό που θα εκταμιευτεί αυτήν την εβδομάδα θα διατεθεί στην Περιφέρεια.
«Αναζητείται τρόπος διά του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση απευθείας με κονδύλια οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού» δήλωσε, και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με τον κ. Αβραμόπουλο όσο και με
τον κ. Στυλιανίδη που διαχειρίζεται τα κονδύλια που έχουν σχέση με την
ανθρωπιστική κρίση.
Επισήμανε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στραμμένο το βλέμμα της προς τις ΜΚΟ «καθώς αυτά τα κονδύλια μέχρι τώρα θεσμικά απευθύνονταν στις τρίτες χώρες και δεν είχαν καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό νότο και επομένως είναι πολλά τα ζητήματα που θα πρέπει να επανακαθοριστούν».
Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε για τις κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών και έδειξε ενδιαφέρον για την μεταφορά δύο τυφλών προσφύγων από την Συρία στην Σχολή Τυφλών στην Αθήνα.
Στην Ειδομένη η Θεανώ Φωτίου
Τον προσφυγικό κατακλυσμό της Ειδομένης την Κυριακή σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η υπουργός εξέφρασε την οργή της για τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό -και διακινούνται μέσα στον καταυλισμό- για δήθεν άνοιγμα των συνόρων, δημιουργώντας σύγχυση στους πρόσφυγες και μετανάστες.
«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία φοβερή παραπληροφόρηση στους ανθρώπους είναι η πηγή του κακού. Το ότι τους δίνουν συνεχώς ελπίδες, ότι μπαίνουν μέσα άνθρωποι, οι οποίοι δεν φοράνε γιλέκο δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Υπάρχει πρόβλημα» είπε η κ. Φωτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442