Υπόθεση εκβιασμών: Με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου η διώξη
Μεταβάλλεται επί το αυστηρότερο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση των δημοσιογράφων που εκβίαζαν επιχειρήσεις, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με τις προβλέψεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Μεταβάλλεται επί το αυστηρότερο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση των δημοσιογράφων που εκβίαζαν επιχειρήσεις, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με τις προβλέψεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην τροποποίηση της αρχικής ποινικής δίωξης που ασκήθηκε χθες, κρίνοντας ότι οι πράξεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος προβλέπει κατά πολύ μεγαλύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες.
Έτσι, η ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη για την υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, τελεί πλέον υπό τις αυστηρότερες προβλέψεις του νόμου 1608/1950.
Ο νόμος ενεργοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι οι δράστες τελούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα τις πράξεις που τους καταλογίζονται και με οικονομικό αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων αναμένονται σύντομα εξελίξεις, καθώς από την δικογραφία προκύπτει μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπλοκή και άλλων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν ενεργά στο σχέδιο που αποδίδεται στους τρεις κατηγορούμενους, προκειμένου να εισπράττουν χρήματα από εταιρίες.
Τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους, ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών, να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.
Ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι, ώστε να εντοπιστεί ο ρόλος καθενός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442