Συναυλία στη μνήμη του Μπάουι τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη
Συναυλία στη μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι θα διοργανωθεί στις 31 Μαρτίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Θαυμαστές του Μπάουι ανάβουν κεριά και τραγουδούν τα τραγούδια του σε πολλές πόλεις του κόσμου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν την ζωή και το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.
Συναυλία στη μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι θα διοργανωθεί στις 31 Μαρτίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.
Αρχικά, η συναυλία επρόκειτο να είναι ένα αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου Μπάουι, ωστόσο μετά τον θάνατό του οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα αποτελέσει τελικά συναυλία στη μνήμη του.
Το συγκρότημα του παραγωγού του Μπάουι, Τόνι Βισκόντι, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μπάουι, ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες (όπως η Σίντι Λόπερ).
Τα εισιτήρια ξεκίνησαν να πωλούνται τη Δευτέρα, την ώρα που η είδηση του θανάτου του Μπάουι έκανε τον γύρο του κόσμου και έχουν ήδη ξεπουληθεί.
Ο Μπάουι πέθανε από καρκίνο στα 69 του, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, Blackstar.
Το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του Μπάουι, βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου iTunes τη Δευτέρα.
Υπολογίζεται ότι τις πρώτες 12 ώρες από την είδηση του θανάτου του 35 εκατομμύρια χρήστες στα social media πραγματοποίησαν περί τις 100 εκατομμύρια αναρτήσεις.
Θαυμαστές του Μπάουι ανάβουν κεριά και χορεύουν έξω από το σημείο όπου γεννήθηκε ο Μπάουι, στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου, αλλά και στο αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame, έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και έξω από το διαμέρισμα που διατηρούσε παλαιότερα στο Βερολίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: Σάλο προκαλεί η Ολγκίν που αποκαλεί τα Κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου»
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας


