Την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, μέσω υπουργικής απόφασης, προανήγγειλε στη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του Τύπου, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση της απαγόρευσης short selling στις τραπεζικές μετοχές τουλάχιστον έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, μέσω υπουργικής απόφασης, προανήγγειλε στη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του Τύπου, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης.
Όπως επισήμανε, η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, είναι πιθανόν ακόμα και εντός της ημέρας να πάρει ΦΕΚ, οπότε και να τεθεί σε ισχύ.
Ειδικότερα, στην άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότση.
Μετά την άρση των περιορισμών και οι έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε αγορές μετοχών, χρησιμοποιώντας και το λεγόμενο «παλαιό χρήμα», ενώ κατά τους τελευταίους έξι μήνες μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές μόνο με «νέο χρήμα».
Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2016 θα υπάρξει πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Γκότσης επισήμανε ότι σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών θα δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νέων εταιρειών στη χρηματιστηριακή αγορά στηρίζοντας την πραγματική οικονομία, ενώ τόνισε ότι στα σχέδια της νέας διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η δημιουργία αγοράς εταιρικών ομολόγων.
Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση της απαγόρευσης short selling στις τραπεζικές μετοχές τουλάχιστον έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας