
Εκτός Ολυμπιακών του 2016 «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2012 λόγω ντόπινγκ
Ο Τέιτ Σμιθ τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Αυστραλός αθλητής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το 2012 το χρυσό μετάλλιο στο τετραθέσιο καγιάκ ήρεμων νερών (Κ4 1000μ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Ουγγαρία τον Ιούλιο του 2014 και στα δείγματά του ανιχνεύθηκε η στεροειδής ουσία στανοζολόλη.
Ο Τέιτ Σμιθ τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο Αυστραλός αθλητής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το 2012 το χρυσό μετάλλιο στο τετραθέσιο καγιάκ ήρεμων νερών (Κ4 1000μ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Ουγγαρία τον Ιούλιο του 2014 και στα δείγματά του ανιχνεύθηκε η στεροειδής ουσία στανοζολόλη.
Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, ο 33χρονος κατέθεσε έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, το οποίο του επέβαλε διετή αποκλεισμό.
Η ποινή του Σμιθ αρχίζει να ισχύει από την ημέρα που τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό κι έτσι θα μείνει εκτός αγώνων έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υποψία σκανδάλου στα προγράμματα κατάρτισης – Το έργο στις φυλακές που τροποποιήθηκε και τα κέντρα που αποκλείστηκαν
- Λαϊκές αντιδράσεις στη Βολιβία – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου
- Ο σκανδαλώδης έρωτας των Μάμι Βαν Ντόρεν και Στιβ Κόχραν
- Ζάκυνθος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 22χρονου στο Ναυάγιο – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- «Τσουνάμι» αλλαγών στη Μίλαν: Τέλος ο Αλέγκρι και άλλοι τρεις, υπ’ ατμόν ο Ιμπραΐμοβιτς!


