Οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ρίχνουν το Χρηματιστήριο
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών. O Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται κάτω απο τις 670 μονάδες.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:00, διαμορφώνεται στις 669,71 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,15%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 663,14 μονάδες (-2,12%) και ανώτερη τιμή στις 680,10 μονάδες (+0,39%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,65 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,66%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+,87%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,81%) και της Grivalia Properties (+1,10%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-10,56%), της Eurobank (-8,82%), της Πειραιώς (-6,80%) και της Εθνικής (-6,07%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χημικών (+6,74%), των Τροφίμων (+2,77%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,63%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,30%), της Υγείας (-3,11%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,85%).
Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 48 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Θετικό ήταν το κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών.
Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν στο χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να ξεκινά τη συνεδρίαση με άνοδο 0,37% στις 5.957,77 μονάδες.
Κέρδη κατέγραφε το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης Dax ενισχύθηκε στο άνοιγμα κατά 0,20% στις 9.589,70 μονάδες.
Σχεδόν αμετάβλητο ήταν το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κατά την έναρξη των συναλλαγών οριακή πτώση 0,02% στις 4.427,79 μονάδες.
Σε οριακή πτώση το ευρώ
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά. Σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,1127 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 133,687 γεν, στο 0,7254 με τη στερλίνα και στο 1,0862 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 120,150 γεν.
Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5338 με τη στερλίνα και στο 0,9762 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Δεν έχει ελληνικό δίπλωμα οδήγησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Καϊράτ – Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχοι και «ζωντανοί» για πρόκριση οι ερυθρόλευκοι (vids)
- Δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό μετά το γκολ (vids)
- «Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Οι καταγγελίες των κτηνοτρόφων στην Κρήτη
- Μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός με υπέροχο γκολ του Ζέλσον (vid)
- ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο φαρμακοποιός που κατηγορείται ότι εξέδωσε χιλιάδες πλαστές συνταγές
- Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Καϊράτ σε σουτ του Τσικίνιο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442