Κοντονής: «Το επίπεδο του ελληνικού στίβου παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο»
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Στ. Κοντονής παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στο ΟΑΚΑ. Σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ είπε: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους Έλληνες αθλητές και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηριχθεί το υγιές κομμάτι του αθλητισμού. Είναι σημαντικό ότι από την ημέρα που αναλάβαμε, γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις σωρευμένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Στ. Κοντονής παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στο ΟΑΚΑ.
Σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ είπε: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους Έλληνες αθλητές και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηριχθεί το υγιές κομμάτι του αθλητισμού. Είναι σημαντικό ότι από την ημέρα που αναλάβαμε, γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις σωρευμένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.
»Πέραν από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας, αναγνωρίζουμε ότι ενίσχυση χρειάζεται και ο πρωταθλητισμός, καθώς από εκεί μέσα γεννιούνται τα πρότυπα της νεολαίας μας. Θέλουμε νίκες, και μάλιστα καθαρές, γι’ αυτό και την τελευταία περίοδο κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να ενισχυθεί το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήρανε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και απέδειξαν ότι το επίπεδο του ελληνικού στίβου παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
»Νωρίτερα, ενημερώθηκα και για την μεγάλη επιτυχία που είχαμε και στην κωπηλασία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο σκιφ ελαφρών βαρών από την Αμαλία Τσιάβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών και θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και σε εκείνην και τους προπονητές της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία
- Μπράγκα – Μπενφίκα 2-2: «Πέταξε» δύο βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο, μοίρασε ασίστ ο Παυλίδης (vid)



