«Αξίζει βραβείο μυθοπλασίας» απαντούν στους FT συνεργάτες του Π.Λαφαζάνη
Την έντονη αντίδραση συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times περί «κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή». «Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην υπουργού, τονίζοντας μάλιστα πως «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».
Την έντονη αντίδραση συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times περί «κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή».
«Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην υπουργού, τονίζοντας μάλιστα πως «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».
«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα των θησαυροφυλακίων. Στροφή στη Μόσχα για βοήθεια. Αυτά ήταν τα στοιχεία του κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που είχαν καταστρώσει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας» γράφει η εφημερίδα, κάνοντας ειδική αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας, σε ξενοδοχείο, στις 14 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τους δύο συντάκτες που υπογράφουν το άρθρο, το κρυφό σχέδιο «δίνει μία αίσθηση του χάους και των παρασκηνιακών κινήσεων, καθώς η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από τη νομισματική ένωση, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει στους όρους για ένα πακέτο διάσωσης 86 δισ. ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής. Καθώς η συμφωνία αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί, τα σχέδια αυτά υπενθυμίζουν επίσης την αποφασιστικότητα μιας ευμεγέθους ομάδας του αριστερού κόμματος του Τσίπρα να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και να αυξηθεί ο κρατικός έλεγχος στην οικονομία».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι «ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές αιφνιδιάστηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει τον έλεγχο του Νομισματοκοπείου, εκεί όπου φυλάσσονται τα αποθέματα ρευστού της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442