Κυβερνοεπίθεση καθήλωσε 1.400 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας
Περίπου 1.400 επιβάτες των πολωνικών κρατικών αερογραμμών LOT περίμεναν για ώρες στο αεροδρόμιο «Σοπέν» της Βαρσοβίας λόγω κυβερνοεπίθεσης σε υπολογιστές που εκδίδουν σχέδια πτήσης.
Περίπου 1.400 επιβάτες των πολωνικών κρατικών αερογραμμών LOT περίμεναν για ώρες στο αεροδρόμιο «Σοπέν» της Βαρσοβίας λόγω κυβερνοεπίθεσης σε υπολογιστές που εκδίδουν σχέδια πτήσης.
Δέκα διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν και τουλάχιστον άλλες τόσες καθυστέρησαν λόγω της επίθεσης το απόγευμα της Κυριακής, ανακοίνωσε αργότερα η LOT, η οποία προσέφερε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για όσους επιβάτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι το βράδυ.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι η επίθεση δεν επηρέασε πτήσεις που βρίσκονταν ήδη στον αέρα ή συστήματα άλλων αεροδρομίων.
«Χρησιμοποιούμε υπολογιστικά συστήματα νέας τεχνολογίας, οπότε θα μπορούσε δυνητικά να αποτελεί απειλή και για άλλους στην αεροπορική βιομηχανία» προειδοποίησε.
Η σοβαρή κυβερνοεπίθεση ερευνάται τώρα από τις αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, η Χεζμπολά κάνει λόγο για συγκρούσεις
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια της χώρας – Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς



