Πτώση 2,73% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Οι επιθετικές πωλήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση την Τρίτη, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλού τζίρου και εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 764,63 μονάδες, με πτώση 2,73%.
Οι επιθετικές πωλήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση την Τρίτη, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλού τζίρου και εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 764,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,73%.
Αρχικά, προσπάθησε να αντιδράσει ανοδικά προς τα επίπεδα των 800 μονάδων, όταν κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 795,31 μονάδες, με κέρδη έως και 1,17%, τα οποία απώλεσε γρήγορα, για να κλείσει τελικά με σημαντικές απώλειες.
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 8,78%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,65 εκατ. ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,42%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,05%) και της Aegean Airlines (+0,59%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,33%), της ΜΕΤΚΑ (-6,35%), της ΕΧΑΕ (-6,05%), της Jumbo (-5,91%), της Μυτιληναίος (-5,73%), του ΟΛΠ (-5,52%), της Alpha Bank (-5,32%), της Motor Oil (-5,06%) και του ΟΠΑΠ (-4,52%).
Πτωτικά κινήθηκαν οι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη των Ασφαλειών (+3,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-6,07%), των Πρώτων Υλών (-5,52%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-5,29%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-4,08%) και των Ταξιδιών (-4,06%).
Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 76 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δούρος +20,00%, ‘Αλφα Γκρίσιν +18,75%, ΑΕΓΕΚ (κο) +16,67%, ΑΝΕΚ (κο) +10,91% και Κυριακούλης +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εβροφάρμα -29,97%, Καθημερινή -19,80%, Revoil -17,74%, Mermeren -12,66% και Επίλεκτος -9,87%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442