Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί

Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί

Δισέλιδο κείμενο προσθήκης στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Κυριακή η Αριστερή πλατφόρμα, με το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πληρώσει το ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Δισέλιδο κείμενο προσθήκης στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Κυριακή η Αριστερή Πλατφόρμα, με το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πληρώσει το ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Εν αναμονή της τοποθέτησης στην ΚΕ και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κείμενο θέσεων της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρει ότι οι «Θεσμοί» δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «έντιμο συμβιβασμό», αλλά «να εξωθήσουν «απροστάτευτη» την κυβέρνηση στην πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό».

Η Αριστερή Πλατφόρμα καλεί την κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζει «προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων» την «απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα φέρει η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη».

«Η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αριστερή Πλατφόρμα και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση, εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει εδώ και τώρα ευθέως ότι […] δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση στο ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

Τοποθετήσεις στην ΚΕ

Να περάσει η κυβέρνηση άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε με ομιλία του στην ΚΕ ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο κ. Λεουτσάκος είπε ότι οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν «έντιμο συμβιβασμό», γιατί έντιμος συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαικά στρώματα, χωρίς άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ο κ. Λεουτσάκος πρότεινε άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, εγκαθίδρυση της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας στα κυρίαρχα ΜΜΕ, άμεσο τερματισμό «κάθε πλέγματος προστασίας της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας», άρση των προνομίων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και πλήρη επαναφορά των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο