Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων
Το θερινό πρόγραμμα δράσεων, Μάιος - Οκτώβριος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Γκάζι. Το πρόγραμμα, που παρουσίασε η διευθύντρια του Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Τεχνόπολης, Άννα Γάγγα, περιλαμβάνει πολυάριθμες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 80 καλλιτεχνών, 34 ημέρες συναυλιών, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Το θερινό πρόγραμμα δράσεων, Μάιος – Οκτώβριος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Γκάζι.
Το πρόγραμμα, που παρουσίασε η διευθύντρια του Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Τεχνόπολης, Άννα Γάγγα, περιλαμβάνει πολυάριθμες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 80 καλλιτεχνών, 34 ημέρες συναυλιών, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Τεχνόπολης και δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο δήμαρχος της Αθήνας, αφού αρχικά υπογράμμισε ότι η Τεχνόπολη τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναδειχθεί «σε έναν από τους πιο ελκυστικούς πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας», πρόσθεσε ότι «αποτελεί παράδειγμα μετάβασης ενός φορές από την ανυποληψία και την κακοδιοίκηση, στη βιωσιμότητα και την οικονομική αυτοτέλεια».
Στάθηκε δε στη λειτουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στο Γκάζι, στον εκπαιδευτικό ρόλο που έχει προς τη νέα γενιά σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιομηχανική ιστορία της Αθήνας, καθώς και στη διοργάνωση, από κοινού με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, του 15ου Φεστιβάλ Τζαζ από τις 3 έως 7 Ιουνίου.
«Η Τεχνόπολη αποτελεί περιουσία των δημοτών, τόσο γιατί παράγει διεθνή πολιτιστικά προϊόντα όσο και γιατί συμβάλει στην πολιτιστική καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας», δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
Για το ρόλο της Τεχνόπολης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Innovathens αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Μπιτζάνης.
‘Όπως δήλωσε, «ο Κόμβος είναι η πλατφόρμα συνάντησης των δημιουργικών φορέων της πόλης ενισχύει και προωθεί τη επιχειρηματικότητα των νέων και την καινοτομία στο επιχειρείν».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χρήστος Καρράς αρχικά τόνισε ότι «ποιοτικές έρευνες δείχνουν ότι η Τεχνόπολη, μεταξύ νέων ανθρώπων, είναι ο πιο αναγνωρίσιμος πολιτιστικός χώρος της πρωτεύουσας». Συνέχισε κάνοντας αναφορά στη συνεργασία της Τεχνόπολης με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σημειώνοντας ότι «μετά από φλερτ αρκετών χρόνων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με την Τεχνόπολη, επιτυγχάνεται αυτό το καλοκαίρι η συνεργασία».
Η διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, Μαρία Φλώρου έκανε αναφορά στις εκδηλώσεις του μουσείου, το οποίο κατάφερε να διακριθεί διεθνώς και να είναι το τιμώμενο μουσείο από την ICOM, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Σύμφωνα με την ίδια, οι επισκέπτες του μουσείου έχουν ξεπεράσει τις 40.000 έως σήμερα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Μάιος
Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Μαΐου
Design Lab Athens 2015
Παρασκευή 15 – Κυριακή 24 Μαΐου
Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – τιμώμενο μουσείο
Παρασκευή 15 Μαΐου
Ημερίδα «Εκπαιδευτικές δράσεις για τον βιομηχανικό πολιτισμό»
Δευτέρα 18 Μαΐου 2015
Έναρξη του εορτασμού
Δευτέρα 18 έως Κυριακή 24 Μαΐου
Περιοδικές εκθέσεις
Τρίτη 19 έως Παρασκευή 22 Μαΐου
Τρεις θεματικές ξεναγήσεις και συζητήσεις με τους δημιουργούς του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου
Σάββατο 23 Μαΐου 2015
«Ακούω, αγγίζω και μυρίζω ένα μουσείο»
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαΐου
«Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»
Κυριακή 24 Μαΐου 2015
«Γκάζι: ένα Βιομηχανικό Μουσείο, μια εικαστική προσέγγιση»
Τετάρτη 27 Μαΐου
«Σχεδία» Live!
Παρασκευή 29 – Κυριακή 31 Μαΐου
4th Athens Circus Festival
Κυριακή 31 Μαΐου
Κυριακές στην Τεχνόπολη
Ιούνιος
Δευτέρα 1 Ιουνίου
1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ
«I HAVE A DREAM: ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»
Τετάρτη 3 – Κυριακή 7 Ιουνίου
15th Athens Technopolis Jazz Festival
Παράλληλες Δράσεις:
Τετάρτη 3 έως Κυριακή 7 Ιουνίου
Φωτογραφική έκθεση «Ηχογραφίες»
Σάββατο 6 Ιουνίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Jazz for Kids
Τετάρτη 3 – Κυριακή 7 Ιουνίου
The Meet Market
Τετάρτη 3 – Κυριακή 7 Ιουνίου
«Truth & Lies»
Ετήσια Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis
Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Ιουνίου
Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση
προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις
Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών
Δευτέρα 15 Ιουνίου – Παρασκευή 10 Ιουλίου
Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Τετάρτη 17 Ιουνίου
Βήτα Πεις – Εν Αθήναις
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουνίου
Athens School Festival 2015
Παρασκευή 19 – Πέμπτη 25 Ιουνίου
Εικαστική έκθεση «It could be ΜΕ – It could be ΥΟU»
Κυριακή 21 Ιουνίου
Κυριακές στην Τεχνόπολη
Τετάρτη 24 Ιουνίου
Asaf Avidan
Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Ιουνίου
ΟΚΑΝΑ: Φεστιβάλ Ζωής
Σάββατο 27 Ιουνίου
Ζωντανοί Νεκροί
Δευτέρα 29 Ιουνίου
Ελένη Τσαλιγοπούλου & boğazmusique
Τρίτη 30 Ιουνίου
Beth Hart
Ιούλιος
Παρασκευή 3 – Κυριακή 5 Ιουλίου
3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»
Δευτέρα 6 Ιουλίου
WHAT’S UP Swing NIGHT
Τετάρτη 8 Ιουλίου
Δήμος Αναστασιάδης & special guests
Πέμπτη 9 Ιουλίου
Imam Baildi
Σεπτέμβριος
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου
Φωτεινή Βελεσιώτου
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
Σωκράτης Μάλαμας
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Μουσικοχορευτική παράσταση Breakin’ Mozart
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
Φοίβος Δεληβοριάς
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
Χαΐνηδες
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Παύλος Παυλίδης & the B-Movies
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
FestivalaKi
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον ‘Ανθρωπο-Oρχήστρα»
Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Χαρούλης
Παρασκευή 18 – Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου
6th Athens Bike Festival
Παρασκευή 25 – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Συνέδριο InHeritage
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Athens Rock ‘n’ Roll Festival
Οκτώβριος
Παρασκευή 2 – Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Disrupt Startup ScaleUP 2015
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου
Ημέρες Καριέρας
Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Break the Chain Festival
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ



