IOBE: Άμεση ανάγκη διπλασιασμού των επενδύσεων στην Ελλάδα
Υπάρχει άμεση ανάγκη διπλασιασμού των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά περίπου 11 με 12 δισ. ευρώ ετησίως, τα επόμενα χρόνια, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, είπε, σήμερα ανέρχονται στο 11%-12% ενός πολύ χαμηλού ΑΕΠ, λόγω κρίσης, όταν πριν την κρίση έφταναν το 24% ενός ΑΕΠ που ήταν κατά 25% υψηλότερο.
Υπάρχει άμεση ανάγκη διπλασιασμού των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά περίπου 11 με 12 δισ. ευρώ ετησίως, τα επόμενα χρόνια, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα ανέρχονται στο 11%-12% ενός πολύ χαμηλού ΑΕΠ, λόγω κρίσης, είπε ο κ. Βέττας, όταν, πριν την κρίση, έφταναν το 24% ενός ΑΕΠ που ήταν κατά 25% υψηλότερο, τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να αυξηθούν, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων.
Ο κ. Βέττας, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έκπληξή του για τις νομοθετικές αλλαγές στην παιδεία, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να πάμε πίσω και ακατανόητο, ακόμη και εάν είναι παροδική οπισθοδρόμηση που ίσως διορθωθεί αργότερα. Η επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που με τη σειρά του επηρεάζεται από την ποιότητα της παιδείας, είπε ο κ. Βέττας.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο Κωνσταντίνος Συναδινός, προϊστάμενος του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕΠ) στην Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε ότι η ΕτεΠ, σε συνεργασία με την ΕΕ, συνεχίζει να στηρίζει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της.
Αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις της ΕτΕΠ και στη συνεργασία της με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Visa Europe (για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο) αναφέρθηκε στις μεταβολές τις σύγχρονης τεχνολογίας στον τρόπο πληρωμών και στο εμπόριο. Τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα απαιτούν νέους και εύκολους τρόπους πληρωμής και αγορών.
Βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιούν αυτούς τους νέους τρόπους και για να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους, αλλά και για να απλοποιούν τις διαδικασίες τους, ανέφερε ο κ. Καμπανόπουλος, παρουσιάζοντας την τεχνολογία του «Everywhere Commerce» της Visa που στηρίζει υποδομές για ηλεκτρονικές πληρωμές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442