Εκρηκτική άνοδο 6,73% σημείωσε το Χρηματιστήριο
Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup. Σύμφωνα με αναλυτές οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 846,48 μονάδες με άνοδο 6,73%.
Εκρηκτική άνοδο κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 846,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,73%.
Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με χθες και ανήλθε στα 129,24 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 8,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,88%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+18,00%), της Alpha Bank (+14,75%), της Eurobank (+12,75%), της Jumbo(+12,16%), της Πειραιώς (+9,97%), της Viohalco (+9,49%), της ΕΧΑΕ (+8,40%), της Τέρνα Ενεργειακή (+7,95%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+7,81%), της Ελλάκτωρ (+6,98%) και του ΟΤΕ (+6,48%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσε μόνο η μετοχή της Grivalia Properties (-0,77%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+14,10%), των Προσωπικών Προϊόντων (+11,56%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,88%), της Υγείας (+6,62%) και των Τηλεπικοινωνιών (+6,48%).
Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,88%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,02%).
Ανοδικά κινήθηκαν 95 μετοχές, 27 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fieratex +26,92%, Καθημερινή +19,68%, Dionic +19,61%, Revoil +19,60% και ΣΕΛΟΝΤΑ +18,46%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ -20,00%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -20,00%, Spider -14,29%, Δομική Κρήτης -12,31% και Αφοί Κορδέλλου -10,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442