Ξυδάκης: Η υπερβολική προβολή έβλαψε την Αμφίπολη
Την άποψη ότι η υπερβολική προβολή έβλαψε τις ανασκαφές στην Αμφίπολη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Ξυδάκης δήλωσε ότι η ανασκαφή θα συνεχιστεί, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει «να προσγειωθεί από την υπερβολή της δημοσιότητας».
Την άποψη ότι η υπερβολική προβολή έβλαψε τις ανασκαφές στην Αμφίπολη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.
Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Ξυδάκης δήλωσε ότι η ανασκαφή θα συνεχιστεί, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει «να προσγειωθεί από την υπερβολή της δημοσιότητας».
«Ποτέ στα ελληνικά αρχαιολογικά χρονικά δεν έχει συμβεί να εκδίδεται ημερήσιο δελτίο ανασκαφής» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Παράλληλα, είπε ότι η υπερπροβολή δεν δίνει το «παράθυρο» στους ανασκαφείς να μελετήσουν «να έχουν ανάσα στον νου για να αναστοχαστούν πάνω στα ευρήματά τους».
Είπε ότι δουλειά ενός υπουργού Πολιτισμού δεν είναι μόνο να πηγαίνει σε μία ανασκαφή, αλλά να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για την «απρόσκοπτη ροή των εργασιών».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη των αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς και του οστεολογικού υλικού που βρέθηκε στον τάφο, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως και στο ερώτημα σε ποιον ανήκε ο τάφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατασκοπεία: Τα μυστικά του κινέζικου λογισμικού στο κινητό του 54χρονου σμήναρχου
- Στις αρχές της καριέρας του, ο Ίθαν Χοκ δεν άντεχε τον Μπίλι Κράνταπ – Τώρα, είναι φίλοι
- Ομοφοβική επίθεση και ξυλοδαρμός Γερμανού διαιτητή
- Δημιουργία αξίας προς όλους: Μέσα από πρωτοβουλίες που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες
- Ένοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ο ηθοποιός και σκηνοθέτης
- Βρετανία: Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Στάρμερ – Τον κατηγορούν για το χάος από την υπόθεση Έπσταϊν




