Το τοπικό ντέρμπι του Πειραιά, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, ξεχωρίζει στο σαββατιάτικο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Αν και έχει παρέλθει η εποχή που τα ματς αυτά έκριναν τίτλους και οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, είναι ένα ματς γοήτρου που έχει πάντα ξεχωριστή θέση στο πρωτάθλημα πόλο.

Άλλωστε, ο άλλοτε «αυτοκράτορας» έχει φτιάξει φέτος ένα αξιόμαχο σύνολο και θα προσπαθήσει να κοντράρει -κατά το δυνατόν- τους πρωταθλητές, οι οποίοι προετοιμάζονται για την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ και το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Μπρέσια στην Ιταλία.

Εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Βουλιαγμένη, που φιλοξενεί στο Λαιμό το Νηρέα Λαμίας, έστω κι αν στον πάγκο της δεν θα καθήσει ο Τεό Λοράντος, που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Γλυφάδα.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να εμφανιστεί αξιόμαχος την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη του στον Άλιμο με αντίπαλο το Καλαμάκι, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο Ποσειδώνιο τον «νεοφώτιστο» Υδραϊκό τον πολλών βετεράνων, ο οποίος ξεκίνησε με άνετη νίκη απέναντι στο Νηρέα.

Γειτονικό ντέρμπι με… φόντο την αποφυγή των πλέι-άουτ διεξάγεται στη Γλυφάδα, μεταξύ του τοπικού ΑΝΟΓ και του Παλαιού Φαλήρου, ενώ τέλος στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται τη Χίο, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «κυανέρυθρων» από την περσινή περίοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11

Νέας Σμύρνης 14.00 Πανιώνιος-Χίος (Σκαλοχωρίτης, Κωνσταντινίδης)

«Αντ. Δημητρόπουλος» 16.00 Γλυφάδα-Παλ. Φάληρο (Σταυρόπουλος, Στεφανάκης)

Ποσειδώνιο 17.00 ΠΑΟΚ-Υδραϊκός (Μονιούδης, Κουρτίδης)

ΝΟΒ 18.00 Βουλιαγμένη-Νηρέας Λαμίας (Κατσώνης, Θωμάς)

«Π. Καπαγέρωφ» 19.00 Ολυμπιακός-Εθνικός (Σταυρίδης, Κατσαρός)

Αλίμου 19.00 Καλαμάκι-Παναθηναϊκός (Σταυρόπουλος, Βόσικας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)

1. Ολυμπιακός 11-2 3
. Εθνικός 16-9 3
. Υδραϊκός 11-4 3
. Βουλιαγμένη 9-7 3
. Καλαμάκι 6-4 3
6. Χίος 9-9 1
. ΠΑΟΚ 9-9 1
8. Γλυφάδα 7-9 0
. Παλαιό Φάληρο 4-6 0
. Πανιώνιος 9-16 0
. Νηρέας Λαμίας 4-11 0
. Παναθηναϊκός 2-11 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ