Τασούλας: Ευελπιστούμε να βρεθεί χώρος για τον ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου
Το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.
Το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.
Στην απάντησή του, ο υπουργός τονίζει ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας.
Την ερώτηση είχαν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ηλία Βλαχογιάννη, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο ανδριάντας στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας».
«Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας» ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός.
Προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λάρισα: Βίντεο με τις αλλαγές στην αίθουσα για τη δίκη των Τεμπών – Γκρέμισαν γυψοσανίδες για να αυξηθούν οι θέσεις
- Κουτσούμπας: Τα μέτρα είναι κοροϊδία – Να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός τα σπασμένα του πολέμου
- Ο Ολυμπιακός κέρδισε την «παρτίδα» στο ΟΑΚΑ και ο Μπαρτζώκας «κέρδισε» δυο παίκτες
- Δήμος της Αττικής κλείνει προληπτικά για δυο ημέρες σχολεία, ΚΑΠΗ και αθλητικούς χώρους
- «Μια νύχτα μόνο»: Το 60ο επεισόδιο της δραματικής σειράς του MEGA απόψε στις 21:40
- Συνεχίζεται το μυστήριο με τις δύο νεκρές γυναίκες στου Ζωγράφου – Τι έδειξε η νεκροψία




