Ομόφωνη η απόφαση για τον αμερικανό λοχία, δηλώνει το Πεντάγωνο
Υπεραμύνεται ο αμερικανός υπουργός Αμυνας της απόφασης της κυβέρνησης να αφήσει ελεύθερους πέντε Ταλιμπάν που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο για την απελευθέρωση του λοχία Μπέγκνταλ. «Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ελήφθη γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι η ζωή του ήταν σε κίνδυνο» δήλωσε ο Τσακ Χέιγκελ.
Υπεραμύνεται ο αμερικανός υπουργός Αμυνας της απόφασης της κυβέρνησης να αφήσει ελεύθερους πέντε Ταλιμπάν που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο για την απελευθέρωση του λοχία Μπέγκνταλ.
«Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ελήφθη γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι η ζωή του ήταν σε κίνδυνο» δήλωσε ο Τσακ Χέιγκελ.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν την κυβέρνηση Ομπάμα για την απόφασή της να δράσει χωρίς να ενημερώσει πρώτα το Κογκρέσο.
Όπως υπενθυμίζει το BBC, η κυβέρνηση οφείλει να ενημέρωσει 30 μέρες νωρίτερα το Κογκρέσο σχετικά με την πρόθεση να αφεθεί ελεύθερος κρατούμενος από το Γκουαντάναμο.
«Κρίμαμε βάσει των πληροφοριών που είχαμε ότι η ζωή του λοχία ήταν σε κίνδυνο. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έπρεπε να περιμένουμε 30 μέρες; Οι διαροές και οι πληροφορίες που θα έβγαιναν σε αυτή την περίοδο;» είπε ο Χέιγκελ.
Τα ίχνη του λοχία χάθηκαν το 2009 και τελικά ο ίδιος βρέθηκε να είναι ο μόνος αιχμάλωτος πολέμου των Ταλιμπάν.
Οι δηλώσεις του Χέιγκελ έρχονται την ώρα που στην γενέτειρα του λοχία ακυρώθηκε γιορτή για την απελευθέρωσή του, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο νεαρός λιποτάκτησε.
«Πήραμε τη σωστή απόφαση να μην αφήνουμε κανέναν πίσω» δήλωσε ο υπουργός, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι συνθήκες αιχμαλωσίας του λοχία θα εξεταστούν από το Πεντάγωνο.
Ο λοχίας Μπέργκνταλ βρίσκεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442