Νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στην Ιταλία το α’ τρίμηνο
Στο 13,6% διαμορφώθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην Ιταλία, σημειώνοντας νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ από το 1977. Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, η αύξηση είναι 0,8%. Το ποσοστό ανεργίας εκτινάσσεται στο 46% στους νέους.
Στο 13,6% διαμορφώθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat.
Πρόκειται για νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ από το 1977, όταν ξεκίνησαν οι συγκεκριμένες μετρήσεις. Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, η αύξηση είναι 0,8%.
Η ανεργία των νέων μέχρι 24 ετών αγγίζει δε το 46%.
Στην Κάτω Ιταλία, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το ποσοστό των ανέργων έφθασε το 21,7% ενώ σε ότι αφορά τους νέους 15 ως 24 το ποσοστό ανεργίας εκτινάσσεται στο 60,9%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442